Avonturen in Tsjechië: mooie wandelingen en groot geschapen wortels

De natuur van Tsjechië heeft me verbaasd! Een mooie balans van bergen – al waren deze wel wat aan de lage kant, bos, rotsen en beekjes. Op dagelijkse basis ben ik hierdoor heen gerold om te ontsnappen aan de drukte van de camping. De trikers (zie mijn vorige verhaal) vertrokken na drie dagen en toen hoopte ik op rust, maar helaas, er kwam een camper naast me geparkeerd en het eerste wat de inzittenden deden, was de radio installeren. Ik trilde van mijn stoel door de bas. Mensen zien toch wel dat een ei niet bestand is tegen zulk geweld! Maar nee, het enige wat ik hier tegen kon doen, was zelf het terrein verlaten.

Gelukkig is de camping gelegen aan een rivier en was de escape aan de drukte niet zo moeilijk. Het zwembad van de camping was overigens te goor voor woorden, je kon je eigen voeten (en in Sofia haar geval de onderkant van haar eierschaal) niet eens zien als je op het trapje in het water stond. Sofia badderde daarom in de rivier en tourde hier langs voor haar wandelingen.

Wandelen langs de rivier

De hele dag de camping ontvluchten was niet te doen; Sofia haar rugzak is niet zo groot dat ze al haar voedsel en vertier hierin kan mee dragen. Maar ze had een lichtpunt gevonden op de camping: Shakey de wortel. Hiermee had ze stiekeme ontmoetingen in het toiletgebouw. Sofia wil hier verder niets over kwijt, maar heeft wel – met blozende wangetjes – uit de doeken gedaan dat ze houdt van groot geschapen wortels. En, zoals u kunt zien op de foto, voldoet Shakey hier aan.

Onderonsje op het toilet met Shakey

Sofia Skepleppel en Shakey de wortel tijdens een stiekem onderonsje op de wc

Na een week in Tsjechië, vond Sofia het tijd voor een nieuwe omgeving. Yes, het gras is hier wel aardig groen, maar niet zo groen dat ik hier langer wil rondhangen. O, maar hoe zit het dan met Shakey? Ik wil niets meer horen over die vieze wortel! Gisteren heb ik ontdekt dat hij niet alleen met mij onderonsjes heeft, maar ook met een ui uit de keuken van de camping. Jasses, wat denkt hij wel niet.

Met Sofia valt niet te spotten; Shakey komt niet al te best van zijn misstap af. Ze heeft hem samen met zijn tweede – tweede? Wie weet hoeveel hij er op na houdt – minnares gekookt tot de soepvariant van hutspot. Ik moest toch eten en dit was een goedkope en praktische oplossing.

Momenteel is Sofia onderweg naar Roemenië. Ze had een tussenstop van een nachtje gepland in Hongarije, maar het bevalt haar hier wel. Ik blijf hier nog een paar nachtjes langer. De camping is rustig en ik kan in de omgeving mooi wandelen op de poesta. Maar niet te lang, want het is hier aardig heet. Poeh!