Sofia tourt door Europa op zoek naar het groenste gras

Yes, mijn zoektocht is weer hervat. Ik heb al een heel plan uitgestippeld. Ik ben afgelopen donderdagochtend – 2:00 – stiekem meegelift met een Peugeot Partner, zo’n bestelbusje. De dag ervoor rolde ik er toevallig langs en toen had ik al gespot dat in de laadbak genoeg ruimte over was. De eigenaren zaten in de achtertuin te discussiëren – of te kibbelen, dat weet ik niet – over wanneer ze weg zouden gaan, en ik zag een kaart van Europa op het dashboard liggen. Uiteindelijk besloten ze in de vroege ochtend te vertrekken en stipt 2:00 stond ik in de startblokken om de auto in te springen. Wel kwam ik een beetje bedrogen uit, want plots zat de auto veel voller dan ik in de middag had waargenomen, maar ach, ik ben maar een klein ei, dat past er wel bij. Mijn chauffeurs waren echter niet zo van de tijd, we zijn pas 2:30 vertrokken, toen moest ik wel even schakelen. Maar toen we eenmaal de snelweg opreden, deed ik mijn oogjes dicht en viel ik heerlijk in slaap. Vervolgens werd ik wakker in Duitsland, op de grens met Tsjechië.

Net gearriveerd in Tsjechië, nationaal park České Švýcarsko

Sofia weer op reis

Maar wat is Sofia haar plan, dan? Ja dat weet ik nog niet helemaal precies, maar ik ben er vanuit gegaan dat deze auto door Europa gaat rondtouren. Dus ik dacht ik ga maar mee, want ik had op dat moment toch even niks meer te doen in mijn leven. En zo kan ik mooi mijn missie weer oppakken! Ah, op die fiets. Dat is ons ei dus van plan, de zoektocht naar het groen(st)e gras hervatten door middel van een heuse tour door Europa. Klinkt spannend. Dat is het ook wel! Mijn nagels zijn al helemaal aangevreten wegens alle zenuwen. Hebben eieren tegenwoordig ook al nagels dan? Nee, dat was een grapje. Ik heb de hele dag al geen koekjes gehad (en al weken geen bokkenpootjes!) dus ik denk, dat compenseer ik even met een grapje tussendoor.

Sofia had geluk dat haar vervoer zo vroeg is vertrokken; door heel Europa is het erg heet momenteel, en eieren houden niet zo van hitte. Hobbelend over de Autobahn, heeft Sofia de hele nacht liggen sluimeren, en toen ze arriveerde in het natuurgebied de ‘Saksische Schweiz’ in het oosten van Duitsland, kreeg ze een grote shock. Wat een mensen! Maar natuurlijk, het is augustus, heel Europa viert vakantie en alle mooie plekjes stromen vol. Na een overnachting in een pension en een glaasje koude pils, geserveerd door de Oekraïnse hostess, reed de auto gelukkig door. Nu verblijft ze aan de Tsjechische kant van dit natuurgebied, České Švýcarsko. Het is alleen nog afwachten hoe lang ze hier blijft; ze heeft een mooie camping gevonden, in de natuur en aan een rivier, maar blijkbaar is dit ook een verzamelpunt voor een of andere biker-club. Triker-club, eigenlijk. Ze rijden op driewielers met een hoop kabaal. En vanaf het einde van de middag mag ik mee genieten van hun rockmuziek. Sofia is niet vies van een beetje headbangen, maar als je geen lang haar hebt, verveelt dit snel.

Ook benieuwd hoe lang Sofia op deze camping verblijft en wat ze allemaal mee gaat maken? Het gras is hier groen, maar er zit wel een addertje onder – of eigenlijk een stel adders op – het gras, dat tot middernacht een hoop herrie maakt. Houd de website in de gaten voor het volgende verhaal, of word lid van de nieuwsbrief (zie helemaal rechtsonder op de pagina)!